Tovább a tartalomra

Samsung LED TV – Vékonyka tökéletesség

május 20, 2009

Lassan elkezdődött az ultravékony képernyős Samsung LED TV ,,csapból is ez folyik” reklámkampánya. A port.hu-n például minden TV műsor mellé odabiggyesztettek egy bannert, ami ezt a terméket hirdeti. Lássuk mire is képes ez az árucikk ami hamarosan a legtöbb műszaki online áruház polcán landolni fog! De először is tisztázzunk egy-két dolgot a LED TV-vel kapcsolatban.
33673-samsung-led
Mi az a LED TV?
A LED TV az LCD TV-vel szemben nem hideg katódsugaras hanem ledes háttérvilágítást használ, emiatt a készülék vastagsága még jelentősebben csökkenthető. Ráadásul  az LCD TV-nél is energiatakarékosabb, és kevesebb hőt termel.Ezen felül mélyebb, sötét árnyalatokat képes visszaadni mint az LCD TV, és az általa leadott fény és színek telítettsége is jobb. Az oldalról megvilágított LED TV egészen vékony kijelzővel bír, azonban ez a fény eloszlásának egyenetlenségével járhat.

Az új Samsung LED TV előnyei és hátrányai
A Samsung LED TV -más LED TV-hez hasonlóan- fényforrás tekintetében tartósabb, mint más TV. A haonlóan hátulról megvilágított TV-k gyakori problémáját, a szívárvány-jelenséget is kiküszöböli. A színek gyönyörűek, élesek a kontúrok, nyoma sincs a szemcséknek. Ezen kívül pozitívumként említhetjük a jól megtervezett menürendszert, és azt hogy teljes felbontásban adja le a PC által küldött képi jeleket.
Hátrányként hozhatjuk fel elsőként, hogy ár-érték arányához képest  drága. Erre a készülékre is jellemző a LED TV-k hátránya: a fényerősség sajnos változik a képernyő különböző részein. Ráadásul ez a készülék elmarad a sötét tónusok, a fekete árnyalatok mélységében és a leadott fény telítettségében. Az utolsó említésre méltó hátránya még a menük váltásának lassúsága.


Általános termékjellemzők:
56″ képátmérő
4000:1 kotraszt
1920x1080p (HD) felbontás, Full HD kijelző, 16:9 képarány
Csatlakozók: HDMI , S-Video , Composite, VGA (HD-15), USB

Forrás:Samsung HL-S5679W

Kapcsolódó link:
Samsung HL-S5679W Review

Kép forrása: http://static.pcinpact.com/

No comments yet

Hozzászólás