Tovább a tartalomra

Nagy, szürke, öreg behemót – 30 éves a Walkman

június 29, 2009

30 évvel ezelőtt ezen a került piacara az első Walkman a Sony által. Ez volt az első kazettás hordozható zenelejátszó. Megjelenése forradalmasította a zeneipart.

sony-walkman-1979-1
Hordozható zenelejátszók akkor és most
A Sony Walkman mai szemmel nézve kissé ormótlan tákolmánynak tűnik, ráadásul fantáziátlan szürkés-fémes színe se tesz túl jó benyomást a mai színpompás technikai eszközökhöz szokott érzékeinkre. 1979-ben és még jó pár évig -évtizedig- a walkman maga volt a hordozható zenelejátszás szimbóluma, a vasfüggönyön innen pedig a nyugati fejlettség legfelső fokának egyik fokmérője a videómagnó mellett.
Egy angol iskolásfiú egy hétre cserélt szüleivel: édesanyja megkapta a fia iPhoneját, míg a srác a bumszli Walkmannel égette magát a suliban. Az iskolatársak azonban inkább érdeklődéssel viszonyultak az őskori zenelejátszó felé, mintsem gúnnyal.
A fiú elsősorban a két fülhallgató-bemenetet dicséri, aminek segítségével könnyebb megosztani a zenei élményt másokkal. Hangot adott a beszámolóban annak a pozitív tulajdonságnak is, hogy ha éppen nem menet közben használjuk a lejátszót, akkor hálózatról is lehet üzemeltetni. Ez igazán nagy előny, ha tekintetbe vesszük, hogy egy vagyont el lehet költeni az elemekre egy ős-walkman esetében, annyira eszi az áramot.

Forrás:
A What-man?

Kapcsolódó linkek:

A sétáló Android

Forrás: http://uuiuu.net

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: