Skip to content

Kezdők figyelem! GPS az alapoktól

június 30, 2009

Néhány tipp a kezdőknek, ami megkönnyíti a barátkozást a GPS navigációs készülékkel.

1. Olyan GPS-t vegyél, amire szükséged van! Felesleges például Bluetooth-képes darabot választani, ha nem használjuk ki ezt a képességét. Figyeljünk oda arra is, hogy a térképek megfelelőek legyenek, ha sokat utazunk és használjuk a GPS-t, válasszunk olyan darabot, amely a frissítésekkel gazdaságosan naprakészen tartható. Ha városban használjuk sokat, keressünk olyat, amelyik jelzi a dugókat, és elkerülő utat is javasol. E szolgáltatás neve TMC. A megfelelő készülék kiválasztása alapvető záloga lesz a jó kapcsolatnak.

2. Hagyj neki időt felébredni! Ahogy az embereknek, úgy a GPS-eknek is idő kell ahhoz, hogy egészen magukhoz térjenek, és pontosan tudják, hogyhol vannak. Ez típusonként, és helyzettől függően is változó, két perctől, akár tíz percig is eltarthat. Ha menet közben kapcsoljuk be, biztosan több időre lesz majd szüksége.

3. Kritikával kövesd az utasításit! Az útirányt, illetve az utak minőségét nem mindig jelzi megfelelően a GPS készülék (főleg akkor, ha régebbi, elvult térkép van rajta), ezért ha van valamennyi terepismeretünk, érdemes végignézni a szerkezet által javasolt utat. Érdemes először ismerős terepen kipróbálni, ahol nem okozhat nagy bajt, ha eltéved, és észre is veszed a tévedéseket.

Ha "vakon" mész utána, érhetnek meglepetések

Ha "vakon" mész utána, érhetnek meglepetések

4. Ne tedd ki extrém hőviszonyoknak! Ahogy te sem, úgy a GPS sem szereti, ha napon vagy éppen fagyban felejtik. Az akkumulátor élettartamát jelentősen csökkenti az ilyen tortúra. A tolvajok ellen is jó, ha nem hagyod a kocsi szélvédőjén, ha kiszállsz, de elsősorban a gép élettartamát növeled vele, ha nem hagyod kint a napon, vagy a fagyban. Ha hajlamos vagy leejteni mindent, akkor vegyél rá legalább egy olcsóbb védőtokot, mert ez a kütyü sem szereti, ha a földön koppan.

Kapcsolódó cikkek: garmin.com, gps.about.com, starsrmt.com, gogetpapers.com

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: