Skip to content

PDA takarékosan, avagy nem kell minden nap tölteni az akksit

június 30, 2009

Ha néhány apró trükköt alkalmazol, könnyen lehet, hogy megúszhatod az aktív PDA/érintőképernyős mobil használatot is 2-3 naponta történő töltéssel. Persze nehéz megállni egy ilyen mobiltelefon nyomkodását, de idővel elmúlik az újdonság varázsa, és nem lesz majd állandóan a kezedben. Jó ezeket a trükköket  aezdetektől alkalmazni, így nem rögzülnek beléd az energiapazarló szokások. De mik is ezek?

1.  Ne használd feleslegesen a legnagyobb fényerőn! Bár napsütésben jól jöhet a fényáradat, átlagos napon, vagy épp fedett helyen felesleges a legnagyobb fényerőt választani. Ha egy-két fokozattal lejjebb veszed, máris időt nyertél. (Megjegyzés: napfényben egyébként úgysem számít milyen erősre állítottad a fényt, mert a Nap fénye erősebb lesz., tehát akár egészen le is veheted. )

2. Állítsd fél percre a világítás lekapcsolását! Nekem ez az első dolgom a telefon használatba vételekor, mert felesleges, hogy még egy-két percig világítson, ha már úgysem használom. Még 30 másodperc is sok, ha végiggondoljuk, hiszen már úgysem csinálunk vele semmit.

3. Kapcsold ki a képernyővédőt! A mobil kijelzője úgysem világít olyan sokat, hogy erre szükség legyen, és felesleges energiapazarlás, hogy pl. színes halacskákat láss úszkálni, ha már nem használod a PDA-d.

4. Ne futtass felesleges alkalmazásokat! Ha akkor is megy pl. a GPS vevő, vagy a Bluetooth, amikor egyáltalán semmi szükséged nincs rá, értékes órákat pazarolsz el az üzemidőből. Ugyanez igaz a vezeték nélküli internetre is.

Semmire nem jó, csak eszi az energiát

Semmire nem jó, csak eszi az energiát

Kapcsolódó cikkek: antionline.com, saveabattery, windows7center.com

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: