Tovább a tartalomra

Geotagging eszközök

május 29, 2009

A geotagging a GPS navigációs rendszeren alapul. Ennek az eljárásnak a segítségével helymeghatározásra szolgáló adatokat rendelhetünk különböző médiaformátumokhoz, úgy mint pl. digitális fényképezőgép által készített képekhez, valamint videókhoz, weboldalhoz. A geotagging funkcióval kiegészíthető eszközök egy része már most is hozzáférhető sok áruház kínálatában.

geotagging

Néhány geotagging eszköz

Sony HDR-TG7digitális videókamera

Az egyik legismertebb geotagging technológiát felvonultató eszköz egy Sony mini digitális videókamera a Sony HDR-TG7.  Ennek a  videókamerának a segítségével a beépített, GPS-szel támogatott  térképen bejelölhetjük  hol készítettünk állóképet vagy videót, majd ezeket a koordinátákat bármikor előhívhatjuk, és újra megtalálhatjuk a helyszínt, mivel a kamera automatikusan elmenti azt a kép- vagy videófájlokba.

how_it_works_explore

Samsung i8910 Omnia HD mobiltelefon

A Samsung i900 Omnia érintőképernyős telefon továbbfejlesztett változata, az i8910 Omnia sok más telefonhoz hasonlóan nem csak GPS vevőként funkcionál, de úgyszintén képes a geotagging funkcióra. A mobiltelefonok által egyre gyakrabban támogatott közösségi alkalmazások és a geotagging segítségével megoszthatod másokkal a kedvenc úticéjaidat (POI).

ATP Photo Finder Pro – Geotagging céleszköz

Az ATP Photo Finder Pro egy kiegészítő eszköz digitális fényképezőgépekhez. A fényképezőgéphez használt SD-kártyán tárolt képekhez ezzel a szerkezettel utólag geotagging információkat rendelhetünk.

Forrás: Wikipedia a geotagging funkcióról

Kapcsolódó cikkek:

ATP PhotoFinder Pro loses the base station, takes us to geotagging nirvana

ATP PhotoFinder mini geotagger doesn’t require software

Sony HDR-TG5V GPS videókamera GPS navigációval

A legjobb mobiltelefonos HD kamera – Samsung i8910 Omnia HD

Illusztrációk forrása:

http://www.mcwetboy.net

New Home

No comments yet

Hozzászólás