Tovább a tartalomra

A LED tévék világa

június 4, 2009

A Samsung volt az első olyan cég, amelyik előrukkolt a LED tv ötletével, illetve szériájával. A technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy ultravékony készülékek is nagy betekintési szöggel, és kiváló képminőséggel sugározzanak. Tudjuk, hogy a LED tévé új, tudjuk, hogy drága, de vajon mit tudunk még róla?

A mélytengeri állatok is így világítanak

A mélytengeri állatok is így világítanak

A LED TV működése

A LED kijelzők működése megyezik az OLED kijelzők működésével, vagyis olyan anyagot visznek fel egy átlátszó sík felületre, mely elektromosság hatására fényt bocsát ki. Az ötlet valóban a természettől származik, hiszen számtalan állat használja ugyanezt a módszert, melynek biolumineszcencia a neve. Mára lehetségessé vált, hogy különböző színeket jelenítsenek meg ezzel a technológiával, így a fekete igazán fekete, a fehér pedig ragyogóan fehér lehet.A technológia segítségével sohasem látott kontrasztarány, és képminőség érhető el.

Karcsú, mégis hatalmas, és tökéletes

Karcsú, mégis hatalmas, és tökéletes

A LED tv előnyei

A LED-es háttérvilágítású televíziók energiafelvétele és hőleadása is nagyon alacsony. A plazma tv-k közelében megszokhattuk, hogy melegebb egy kicsit a levegő, a LED tévéknél nem találkuzunk ezzel a jelenséggel. Ha igazán energiatakarékos televíziót keresünk, mindenképpen ezt válasszuk, mert energiafelvétele, mindössze annyi, mint egy energiatakarékos villanykörte fogyasztása. Nem elhanyagolható szempont a méret sem, hiszen ezeknek a TV-knek mindössze néhány centiméter a vastagsága, és súlyuk töredéke a régi képcsöves modelleknek. A Samsung és Sony LED tévék ma már kivétel nélkül Full HD, vagy legalább HD ready felbontással, saját merevlemezzel, vagy memóriával, és HDMI csatlakozással kaphatók. Így bármire szeretnénk is majd használni – tv nézésre, adások rögzítésére, fényképeink nézegetésére – biztosan jól boldogulunk majd velük.

Hozzászólás