Tovább a tartalomra

Terjed a 3D technológia – A 3D mozi terjedése megváltoztatja a filmkészítést

június 18, 2009

A házimozi területére is kezdi betenni a lábát a 3D technológia. Még nagyon kevés áruház árusít 3D TV-t világszerte, de a technológia rohamosan terjed. A 3D technológia teljes egészében meg fogja változtatni a filmkészítés technikai szabályrendszerét, legalábbis erre figyelmeztetnek a filmes szakemberek.

lg3d

Silány történet, izgalmas látványvilág – A 3D mozi jelenlegi állása
Jelen pillanatban a 3D filmkészítők vajmi keveset törődnek a cselekmény bonyolításával, jóval többet foglalkoznak lélegzetelállító jelenetek megalkotásán. A jövőben azonban egyre fontosabb szerepet szánnak a megnövekedő igényeknek megfelelően a 3D filmek tartalmi oldalának is.

Technológiai változtatások – 2D-ről 3D-re való áttérés
Sok olyan filmes eszköz amit eddig alkalmaztak a 3D megjelenítésben egyszerűen nem állja meg a helyét. Mivel a 3D megjelenítés a teljes valósághűségre törekszik ezért olyan formák tűnhetnek el mint az éles vágás, vagy a zoomolás.

Házimozi és 3D
Mindeközben az LG bemutatta az első 3D technológiát alkalmazó 47″ LCD TV készüléket 47LH50 néven. A 3D készülék júliustól lesz kapható a koreai piacon, de valószínűleg hamar világhódító útra indul. (Nem is beszélve arról, hogy a konkurens cégek már minden bizonnyal már gőzerővel dolgoznak, hogy behozzák a lemaradást.)

Forrás:
3D means new rules for directors

Kapcsolódó linkek:
LG Brings Its First 3D LCD TV To Market (In Korea)
3D TV Solutions
3ality
Ki lesz az első? – HP és a 3D kijelzős laptop

Kép forrása: http://gizmodo.com

No comments yet

Hozzászólás